8 πράγματα που δε γνωρίζατε για την ταινία Ιντιάνα Τζόουνς: Οι κυνηγοί της χαμένης κιβωτού

Ο George Lucas και ο Steven Spielberg δυσκολεύτηκαν πολύ να πείσουν την Paramount να προχωρήσει με την ταινία Indian Jones: Raiders of the Lost Ark, ενώ στο μεταξύ όλα τα μεγάλα στούντιο του Χόλιγουντ είχαν απορρίψει την πρότασή τους.

 

 

 

Η διάσημη σκηνή όπου ο Indiana Jones πυροβολεί τον ξιφομάχο δεν υπήρχε στο αρχικό σενάριο. Ο Harrison Ford θα χρησιμοποιούσε το μαστίγιό του για να τραβήξει το ξίφος από τα χέρια του αντιπάλου του, ωστόσο ο ηθοποιός υπέφερε από τροφική δηλητηρίαση (όπως και όλοι οι συντελεστές της ταινίας, εκτός του Spielberg) και έτσι, καθώς αισθανόταν αδύναμος για να γυρίσει τη σκηνή, πρότεινε αυτή την αλλαγή, η οποία έγινε αποδεκτή με ενθουσιασμό.

 

Ναι, όλοι οι συντελεστές έπαθαν τροφική δηλητηρίαση στην Τυνησία, όπου έγιναν πολλά από τα γυρίσματα της ταινίας, εκτός από τον Spielberg, ο οποίος είχε φέρει μαζί του κονσέρβες και έπινε μόνο εμφιαλωμένο νερό.

 

Το όνομα του Indiana Jones προήλθε από το όνομα του σκύλου της Marcia Lucas, πρώην συζύγου του George Lucas. O τεράστιος μαλλιαρός σκύλος που ήταν ράτσας Malamute αποτέλεσε και την έμπνευση πίσω και από τον χαρακτήρα του Chewbacca.

 

 

 

Ο Tom Selleck ήταν ένας από τους ηθοποιούς που οι Spielberg και Lucas σκεφτόντουσαν αρχικά για τον πρωταγωνιστικό ρόλο, καθώς ο δεύτερος δεν ήθελε ο Harrison Ford να γίνει “ό,τι και ο De Niro για τον Scorsese“, με δεδομένο ότι είχαν συνεργαστεί ήδη και στις ταινίες Star Wars.

 

 

Ο σχεδιαστής ήχου της ταινίας Ben Burtt (o οποίος ήταν και σχεδιαστής ήχου στις ταινίες Star Wars, καθώς και δημιουργός της φωνής του WALL-E πολλά χρόνια μετά) χρησιμοποίησε διάφορους ευφάνταστους τρόπους για τα ηχητικά εφέ της ταινίας. Για παράδειγμα, ο ήχος από το άνοιγμα της κιβωτού είναι ο ήχος από το καπάκι της αντλίας της τουαλέτας του, ο ήχος των φιδιών από τη διάσημη σκηνή της ταινίας προήλθε από τα δάχτυλα του Burtt να βυθίζονται σε ένα ταψί με λιωμένα και κατόπιν παγωμένα τυριά, ενώ οι ήχοι από τις μπουνιές είναι στην πραγματικότητα ήχοι από ένα ρόπαλο του baseball πάνω σε μια στίβα από δερμάτινα μπουφάν.

 

 

 

Indiana Jones φοβάται τα φίδια, ο δημιουργός της ιστορίας του, όμως, όχι, και καθώς γυριζόταν η διάσημη σκηνή με τα φίδια, ο Spielberg είχε ζητήσει από την παραγωγή να προμηθευτεί ό,τι ερπετό υπήρχε διαθέσιμο στα pet shops του Λονδίνου. Αρχικά μαζεύτηκαν 2000 φίδια, τα οποία όμως δεν ήταν αρκετά για να γεμίσουν το χώρο και έτσι χρησιμοποιήθηκαν και πλαστικοί σωλήνες.

 

Όσοι είναι παρατηρητικοί, στην πρώτη σκηνή με τον αρχαίο ναό, στη στήλη των ιερογλυφικών μπορούν να δουν και τους R2-D2 και C-3PO.

thedailyowl

Ακολουθήστε το babakoulisgr στο Instagram

(108)

8 πράγματα που δε γνωρίζατε για την ταινία Ιντιάνα Τζόουνς: Οι κυνηγοί της χαμένης κιβωτού