Με 400 άλογα το νέο Subaru WRX STI;

Σύμφωνα με το Forbes, το οποίο επικαλείται πηγές κοντά στην ιαπωνική εταιρία, η νέα γενιά του SUBARU WRX-STI θα αποδίδει 400 άλογα και 490 Nm ροπής. Πιο συγκεκριμένα, η πηγή αναφέρει ότι το νέο sport μοντέλο θα φορά κάτω από το καπό του τον νέο τετρακύλινδρο boxer κινητήρας 2,4-λίτρων, που τοποθετείται ήδη στα Ascent, Outback και Legacy, αλλά σε αυτά προσφέρεται με 260 άλογα και 376 Nm.

Ακόμα, ο κινητήρας στο νέο WRX STI θα διαθέτει πιο δυνατά “σωθικά”, νέες βαλβίδες και μεγαλύτερη πίεση στο turbo, και λέγεται ότι οι μηχανικοί της εταιρίας έχουν ως σημείο αναφοράς τον M139 κινητήρα της Mercedes AMG, που φοράνε τα A45 και CLA 45, και αποδίδει 421 άλογα και 500 Nm ροπής. Παλιότερες, όμως, αναφορές έλεγαν ότι το μοντέλο θα κάνει χρήση και υβριδικής τεχνολογίας κάτι που μοιάζει αρκετά πιθανό.

Το νέο WRX και WRX STi θα κατασκευάζεται πάνω στη πλατφόρμα SGP (Subaru Global Platform), με τον αρχισχεδιαστή της ιαπωνικής εταιρίας, Mamoru Ishii, να έχει αναφέρει σε παλιότερη συνέντευξη του ότι η απήχηση του Viziv Performance Concept ενθάρρυνε την Subaru στο να να μην αλλάξει σημαντικά τον σχεδιασμό του πρωτότυπου στην έκδοση παραγωγής, η οποία αρχικά αναμενόταν το 2020, αλλά τελικά θα παρουσιαστεί μέσα στο 2021.

autoblog

Ακολουθήστε το babakoulisgr στο Instagram

(59)

Με 400 άλογα το νέο Subaru WRX STI;

Baba Toys |