Προσεχώς στα σχολεία φαρμακοποιοί – Στόχος τους και η ενημέρωση γύρω από τα ναρκωτικά.

Το Υπουργείο Παιδείας έδωσε το πράσινο φως ούτως ώστε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) σε συνεργασία με τα μέλη του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου να επισκεφθούν τα σχολεία της χώρας για να ενημερώσουν και ευαισθητοποιήσουν τους μαθητές σχετικά με σοβαρά προβλήματα υγείας, αλλά και με γενικότερα θέματα πρόληψης όπως τα εμβόλια, τα αναβολικά, τα ηρεμιστικά, και τα ναρκωτικά.

Οι ενημερωτικές καμπάνιες στο μαθητικό πληθυσμό θα πραγματοποιούνται από κλιμάκιο αποτελούμενο από εκπροσώπους των φαρμακοποιών σε συνεργασία με τον ΕΟΦ και το υπουργείο Παιδείας.

Να μπει ένα τέλος στην υπερκατανάλωση φαρμάκων

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του ΠΦΣ κ. Απόστολος Βαλτάς σε δήλωση του στην Naftemporiki.gr στόχος είναι να καλλιεργηθεί στα παιδιά από νωρίς η κουλτούρα της μη υπερκατανάλωσης φαρμάκων καθώς δυστυχώς η χώρα μας είναι πολύ ψηλά στη λίστα υπερκατανάλωσης και ειδικά αντιβιοτικών.
Ειδικότερα, η Ελλάδα συνεχίζει να κατέχει την πρώτη θέση στην υπερκατανάλωση φαρμάκων στην Ευρώπη.  Κάθε χρόνο, το 68% των πολιτών λαμβάνει αντιβιοτικά, όταν στη Φιλανδία το ποσοστό των πολιτών που καταναλώνουν αντιβιοτικά δεν ξεπερνά το 3%.  Ως αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης παρουσιάζεται υψηλή αντοχή των μικροβίων στα αντιβιοτικά.
Ακολουθήστε το babakoulisgr στο Instagram

(45)

Προσεχώς στα σχολεία φαρμακοποιοί – Στόχος τους και η ενημέρωση γύρω από τα ναρκωτικά.